Kék hírek

2023.03.06. 09:18

Cserbenhagyásos baleset: felhajtott a járdaszigetre majd nekiütközött egy autónak a ceglédi férfi

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen 90 nap elzárásra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 39 éves ceglédi férfit, akivel szemben cserbenhagyás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlott 2021. december 27-én a kecskeméti Izsáki úton közlekedett a városközpont irányába egy személygépkocsival. A haladása során a vele azonos irányba közlekedő, előtte haladó gépjármű előzésébe kezdett, azonban a manőver során a járművét nem az út vonalvezetésének megfelelően kormányozta, ezért felhajtott a forgalmi sávokat elválasztó járdaszigetre. Az úttestre visszatérve ezután járműve elejével nekiütközött a mellette szabályosan elhaladó személyautó bal oldalának. A balesetben nem sérült meg senki – írja a birosag.hu.

A vádlott az ütközést észlelte, azonban a helyszínről anélkül távozott, hogy meggyőződött volna arról, hogy az összetört jármű vezetője segítségnyújtásra szorul-e. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában