Kecskemét

2023.03.29. 13:52

Bűnmegelőzési előadást tartottak az Alzheimer Café programnapon

A Kecskeméti Járás Egészségfejlesztő Iroda a napokban programot szervezett a kecskeméti irodájukba Alzheimer Café néven, melyre a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadóit is meghívták.

baon.hu

Forrás: police.hu

Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagy, a vármegye áldozatvédelmi referense prevenciós előadást tartott a résztvevőknek, mely során az áldozattá válás elkerülésének lehetőségéről mondott hasznos tanácsokat, valamint ismertette a jogsértés esetén igénybe vehető szervezetek elérhetőségét. Emellett a 112-es általános segélyhívó jogszerű használatáról is tájékoztatást kapott a hallgatóság – közölte a rendőrség.

Tanács László címzetes rendőr őrnagy „Miben segíthetek?” címmel tartott tájékoztatót a jelenlévők vagyonvédelmi ismereteinek bővítésére, és bemutatta az időskorúak számára azokat a veszélyforrásokat, amelyek a mindennapjaik során, valamint az internet világában leselkedhetnek rájuk.

A hallgatók tanácsokat kaptak az online csalások megelőzésére és az internet használókat fenyegető veszélyforrások kiküszöbölésére.
Forrás: police.hu

Előadásaikat képekkel, kisfilmekkel tették szemléletesebbé. Az online visszaélések megelőzésével kapcsolatos ajánlások a Nemzeti Kibervédelmi Intézet honlapján, valamint a kiberpajzs.hu weboldalon is elérhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában