Kék hírek

2023.02.09. 13:06

Eredményesnek bizonyult a rendőrség akciója Bács-Kiskunban

Főként az elsőbbség és az előzés szabályainak betartását ellenőrizték Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök, így közel száz szabálytalankodót szűrtek ki a forgalomból.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közlekedésrendészeti akciót tartottak a vármegyékben szerdán. A közlekedésbiztonság javítására irányuló ellenőrzés középpontjában az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése állt. Ennek eredményeként 101 szabálytalankodóval szemben intézkedtek. Őket összesen 985 ezer forintnyi helyszíni bírsággal büntették a rendőrök írja a police.hu.

Mindemellett általános közlekedésrendészeti ellenőrzést is végeztek. Az akció alatt 28 olyan közlekedővel szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem használták a biztonsági övet. Egy autóvezető úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Vele szemben büntetőeljárás indult. Három sofőrt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt büntettek meg. Egy embert előállítottak, mivel élő körözés volt ellene érvényben, és elfogtak három olyan személyt, akiknél kábítószergyanús anyagot találtak. Hat sofőr túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és hárman a lámpa piros jelzését is figyelmen kívül hagyták.

Bács-Kiskun vármegyében a jövőben is folytatódnak a hasonló jellegű, főleg a közlekedésbiztonság javítását célzó akciók. A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában