Kék hírek

2023.02.09. 09:00

Egy hangszóróért rabolta ki a 12 éves gyereket Bátyán

A Kalocsai Járási Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki egy Kalocsa környéki faluban a nyílt utcán kivette a kiskorú kezéből a hangszóróját, majd az azt visszakérő gyermeket meglökte és megfenyegette.

baon.hu

shutterstock.hu / illusztráció

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi 2022. február 28.-án a kora esti órákban, ittasan sétált a Kalocsa melletti Bátyán. Az egyik utcában felfigyelt két zenét hallgató fiúra, a 12 éves sértettre és 14 éves barátjára. Az erős fizikumú vádlott a nála 25 centiméterrel alacsonyabb sértetthez lépett és kivette a kezéből az 1.000 forint értékű bluetooth hangszóróját, egyúttal 100 forintot adott át a gyermeknek és kijelentette, hogy a hangszóró így már az övé.

A kiskorú azonban bátran közölte a fiatalemberrel, hogy nem adja el neki a hangszórót, főleg nem ennyiért, ezért a pénzt visszaadta és kérte, hogy a férfi is adja vissza a hangszórót. Azonban a hangszórót nem adta vissza, hanem először meglökte, majd – miután a gyerek azt mondta, hogy értesíti anyukáját, ha nem kapja vissza a hangszórót – meg is fenyegette és a hangszóróval együtt távozott.

Még aznap a késő esti órákban a jobb belátásra tért férfi elment a gyerek családjának házához és annak nevelőnapjának visszaadta a hangszórót, így a kár megtérült.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában