Katasztrófavédelem

2023.02.07. 13:12

Bőven akadt dolga a tűzoltóknak Bács-Kiskunban

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 14 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő bejelentés érkezett.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Berendezési tárgyak és szemét kaptak lángra hétfőn délelőtt Kecskeméten, az Izsáki úton, egy körülbelül harminc négyzetméteres, régi trafóépületben. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral, rövid idő alatt elfojtották. Személyi sérülés nem történt– írja a katasztrófavédelem.hu.

Teherautó, kamion és négy személyautó volt érintett abban a balesetben, amely az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében történt, hétfőn délelőtt. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik személyautóból, és átadták őt a mentőknek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók is rövid időn belül megérkeztek, áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Két személyautó ütközött össze hétfőn délelőtt az 53-as főúton, Pirtó közelében. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Elgázolt egy tehenet egy személyautó hétfőn délután az 54-es főúton, Császártöltés térségében. A keceli önkormányzati és a császártöltési önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a tehén elpusztult.

Fa tárolására használt tizenöt négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében hétfőn kora este Császártöltésen, a Sport téren. A keceli önkormányzati és a császártöltési önkéntes tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy autó motorterében keletkezett tűz hétfőn este Bócsán, a Kecskeméti úton. A jármű vezetője porral oltóval a tűz oltását megkezdte. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, tíz esetben kérték a segítségüket kidőlt fák eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában