Illegális bevándorlás

2023.01.08. 10:16

Tizenhárom határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 187 határsértőt tartóztattak fel és 42 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 4 esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Jászszentlászló, Kelebia, Kiskunmajsa és Petőfiszállás közigazgatási területén – írja a police.hu.  

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 154 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Mórahalom, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom és Sopronkövesd közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 1, Bicske közigazgatási területén 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, egyiptomi, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben összesen 1 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 41 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén a rendőrök az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen indítottak büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában