Kegyetlenség

2023.01.11. 08:28

Perindítás: az országút mellett magára hagyta kutyáját egy nő Bács-Kiskunban

A nő más településre költözése miatt útközben autójából kitette és magára hagyta háziállatát. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közérdekvédelmi tevékenysége keretében a kedvtelésből tartott állatok tartásától eltiltás érdekében pert indított vele szemben.

baon.hu

A nő más településre költözés miatta tette ki a kutyát

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy az ügyészi perindítás előzménye az az állatkínzás vétsége miatt indult büntetőügy, amelyben a Kalocsai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított, majd a Kalocsai Járásbíróság jogerősen végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy nőt.

A Kalocsa környéki településen élő nő egy éven át tartotta és gondozta otthonában a vizsla jellegű ebet. 

2022 őszén a nő végleg elköltözött élettársához Dunapatajra, azonban a kutyát oda már nem vitte magával, hanem útközben a gépkocsijából kitette az országút mellé és ott magára is hagyta az állatot. 

Az Összefogás az Állatokért Alapítvány munkatársai közösségi média bejegyzés alapján megtalálták és befogták a magára hagyott, beteg és lesoványodott ebet, amely azóta új gazdára talált.

Az ügyészség az állatvédelmi szabályok súlyos megsértése miatt – a büntetőügy jogerős befejezését követően – polgári pert indított a kutyatartóval szemben annak érdekében, hogy a bíróság a kedvtelésből tartott állatok tartásától 1 évre tiltsa el.

Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában