Bűncselekmények

2023.01.12. 07:59

Mobilgarázs-építés ígéretével súlyos pénzeket csalt ki másoktól a kecskeméti férfi

A férfi mobilgarázsok adásvételére, valamint összeszerelésére három hónap alatt, 39 embertől összesen több mint 14 millió forint előleget csalt ki. További három sértett részére gépjárművek javítását vállalta, de ezeket sem végezte el. A Kecskeméti Járási Ügyészség 41 rendbeli csalás és sikkasztás bűntette miatt vádat emelt vele szemben.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a büntetett előéletű, helybéli vádlott az interneten feladott hirdetésében mobilházak és -garázsok építését, illetve eladását vállalta. Az elkövető hirdetésére 2021 júniusa és szeptembere között 39 sértett jelentkezett. A férfi a munkák elvégzéséhez mindenkitől előleget, foglalót, vagy a vételár előre történő kifizetését kérte. A sértettek közül 37-en, fejenként 81.000 és 2.500.000 forint közötti összegeket adtak át, vagy utaltak át a férfinak – tájékoztatott Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője.

A vádlott a hirdetésével és a pénzek elkérésekor tévedésbe ejtette a sértetteket, mert a megrendelt munkákat nem akarta elvégzeni, illetve a megrendelt terméket nem akarta leszállítani. A vádlott összesen több mint 14 millió forintot csalt ki a sértettektől. Az így okozott kárból alig egy millió forintot térített meg.

Korábban megírtuk azt is, hogy a vádlott 2020 májusában, 2021 júniusában és szeptemberében is átvett 1-1 autót javítás céljából. Ebből két esetben alkatrészekre és javítási költségre hivatkozással előlegeket is átvett, azonban a javítást egyik esetben sem végezte el, sőt a 2020 májusában javításra rábízott gépjárművet egy autóbontóban értékesítette.

Az ügyészség a vádlottat 41 rendbeli csalás és egy rendbeli sikkasztás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítését indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában