Tass/Kecskemét

2023.01.12. 19:43

Letartóztatták a házat a családjára gyújtó törteli férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 28 éves férfinek, akit rongálással gyanúsítanak.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: shuttertock.com

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, 2022. október 15-én, az esti órákban – korábbi konfliktusok és sérelmek miatt – felkereste a felesége szüleinek tassi házát, ahol a nő a 3 kiskorú gyermekükkel tartózkodott. A gyanúsított a lakóház külső villanyóráját többször lekapcsolta, valamint a gázcsapot is elzárta. Ezt követően felmászott a tetőtérbe, ahol a felesége és a gyermekei laktak, majd ott tört-zúzott, továbbá– eddig nem tisztázott módon – tüzet gyújtott és elmenekült a lángoló épületből – írja a birosag.hu.

A tűz következtében a lakóingatlan teljes tetőtere kiégett, egy gázpalack felrobbant, az így okozott kár 15.000.000 forint. A tűz keletkezésekor az ingatlanban tartózkodó nőnek a szüleivel, valamint a gyermekeivel együtt sikerült az épületet elhagynia.

A gyanúsítottat a nyomozóhatóság 2023. január 9-én elfogta és előállította.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.
A bíróság döntése nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában