Vádirat

2023.01.25. 09:07

Hetvenegy vevőt csapott be a kiskőrösi internetescsaló-páros

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik 71 vevőt csaptak be azzal, hogy az interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket, ám a kifizetett termékeket eszük ágában sem volt elküldeni.

baon.hu

Az elkövetők e-mail fiókot hoztak létre, és több telefonszámot is használtak a sikeres átverés érdekében

Forrás: Magyarország Ügészsége

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a többszörösen büntetett férfiak 2022. januárjáig közel másfél éven keresztül keresték úgy a kenyérrevalót, hogy internetes hirdetési oldalon alacsony áron kínáltak népszerű elektronikai termékeket, amelyek valójában soha nem is volt a birtokukban.

A férfiak egy másik internetes oldalról a műszaki cikkek fotóit és a hozzájuk tartozó műszaki leírásokat lemásolták, majd a termékeket sajátjukként meghirdették.

Az eladáshoz e-mail fiókot hoztak létre és azon keresztül beszéltek a vevőkkel, valamint több telefonszámot is használtak. Az érdeklődő vevőkkel egyikük kiskőrösi házából elektronikusan vagy telefonon egyeztetve, a kiszemelt laptop, tablet, mobiltelefon vagy játékkonzol vételárát előre átutaltatták a fiatalabb vádlott nevére nyitott öt bankszámla egyikére. A kicsalt összegeket testvériesen elosztották és elköltötték.

A „szerencsésebb” vevők csak előleget utaltak az álhirdetőknek azért, hogy a vételár hátra lévő részének kifizetéséig ne hirdessék tovább a kiszemelt terméket. Nekik ez 5-10 ezer forint kárt jelent. A vételárat egyösszegben átutalóktól fejenként 40-60 ezer forint zsebeltek be. Kecskeméti és Bács-Kiskun vármegyei áldozataik mellett Zalából, Veszprémből, a Hajdúságból, Heves vármegyéből és Budapestről is jelentkeztek becsapott vevők.

Az ügyészség a két férfit 71 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetést indítványoznak azzal, hogy az elkövetéshez használt mobiltelefonjaikat is kobozza el a bíróság. A két férfi jelenleg is jogerős börtönbüntetésüket töltik, ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában