Bács-Kiskun

2023.01.10. 19:38

A tűzvédelmi házirendre hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem – videóval

Társasházak tűzvédelmi házirendjére hívja fel a figyelmet legújabb videójában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

– A folyosó, lépcsőforduló közlekedésre, és nem tárolásra való. A szemétledobó szemétledobásra, a szárító szárításra, a tároló pedig tárolásra alkalmas. Ne cseréld fel a fogalmakat!

– A folyosón való közlekedés mellett a menekülés  is fontos szempont. Mi történne, ha kigyulladna  egy lakás, mindenhol állna a füst, az orrodig sem látnál  el, és miközben az életedért küzdenél, a folyosón tárolt babakocsit, szánkót, bicikliket kellene kerülgetned?

– Nemcsak neked, hanem a tűzoltóknak  is balesetveszélyesek ezek a tárgyak, és a segítség is később tud érkezni, pedig minden másodperc számít.

– Mindezek elkerülése érdekében a folyosón hagyj szabadon legalább 120 centiméter széles és 200 centiméter magas közlekedősávot!

– Ha ennél szélesebb a folyosó, maximum virágokat  tárolj a lakásod előtt!

– Tudjuk, hogy nagyon kecsegtető érzés bepakolni egy kihasználatlan helyet, de hidd el, mindenkinek jobb, ha szabadon hagyod - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában