Szentkirály / Kecskemét

2023.01.26. 08:32

A csomagtartón keresztül zuhant az úttestre a drogosan balesetet okozó sofőr utasa, több csigolyája is eltört

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azzal a a férfi szemben, aki bedrogozva autójával egy villanyoszlopnak ütközött. Az utasa a csomagtartón keresztül kizuhant a járműből és súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

baon.hu

Egy fának és egy villanyoszlopnak ütköztek az autóval

Forrás: ugyeszseg.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a budapesti férfi szervezetében hasis, marihuána, továbbá úgynevezett „kristály” fogyasztásából származó kábítószer volt, amikor 2021. május 4-én késő este járművével Szentkirály lakott területén kívül közlekedett. A gyér forgalmú, sima, száraz útszakaszon a bódult állapotban lévő sofőr megelőzött egy másik autót, majd úgy tért vissza a sávjába, hogy továbbsodródott az árokba, majd egy fának és egy villanyoszlopnak ütközött. A mellette ülő utasa a megrongálódott csomagtartón keresztül az úttestre zuhant az autóból, aki elvesztette az eszméletét és több csigolyája eltört és a szemmozgató idege is károsodott, ami miatt maradandó sérülésként kettőslátása alakult ki. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokkal megúszta a balesetet. 

A sofőr és az utas sem használta biztonsági övet
Forrás: ugyeszseg.hu

A sofőr és az utasa nem használtak biztonsági övet.

A baleset azért történt, mert a sofőr nem tartotta be a KRESZ-t és bedrogozva vezetett. 

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért börtönbüntetést javasolnak neki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában