Pendrive-okat lopott

2022.12.29. 08:06

Vádemelés: két biztonsági őr sem tudta feltartóztatni a halasi áruházi rablót

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy kiskunhalasi áruházból ellopott két pendrive-t. A tolvajt két biztonsági őr fel akarta tartóztatni, ám erőteljesen meglökte őket és a zsákmánnyal együtt kiszaladt az áruházból.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményéből megtudtuk, hogy a helyi férfi 2022. június 23-án a délutáni órákban bement egy halasi áruházba, ahonnan két darab, összesen mintegy 10 ezer forint értékű pendrive-ot tett a kosarába, majd azokat egy ruhadarabbal letakarta. A ruha felpróbálásának ürügyén bement a próbafülkébe, ahol az adathordozókról letörte az áruvédelmi eszközöket, a pendrive-okat ruházatában rejtette, majd fizetés nélkül távozott.

Mivel a férfi korábban is követett el lopásokat az áruházban, az egyik biztonsági őr az áruház kamerarendszerén keresztül folyamatosan nyomon követte a férfi mozgását, így a vádlott által elkövetett lopást is észlelte. A biztonsági őr egy munkatársával együtt még az áruház területén bevárták az éppen távozni szándékozó férfit és felszólították, hogy kövesse őket a biztonsági irodába.

A vádlott a felszólításnak nem tett eleget. Először megpróbálta kikerülni a biztonsági őröket, akik azonban elé léptek és megakadályozták a távozását. Ezután a tolvaj a biztonsági őröket a mellkasuknál fogva a kijárat felé kezdte tolni, majd erőteljesen meglökte őket, amitől az őrök elvesztették egyensúlyukat, a vádlott pedig ezt kihasználva, a lopott árukkal együtt elmenekült a helyszínről. Később a férfi a két pendrive-ot kétezer forintért zálogba adta.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablással vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetést javasolnak.

A halasi férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában