Frissítve

2022.12.30. 19:06

Többen megsérültek a Dusnok és Sükösd között történt balesetben – galériával

Két autó ütközött össze az 51-es főúton pénteken este. Négy sérültje van a frontális ütközésnek – egyikük állapota válságos.

baon.hu/ Gábor János / Pozsgai Ákos

Két autó karambolozott

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (21.13):

Helyszíni információink szerint, az 51-es főúton, az M9-es dusnoki körforgalom felől tartott Kalocsa irányába egy Ford személyautó, amelynek a vezetője – eddig tisztázatlan okok miatt – későn észlelte az előtte, azonos irányba haladó traktort, ezért a sofőr hirtelen balra rántotta a kormányt és áttérve a baloldali sávban frontálisan ütközött a vele szemből érkező Mercedessel. Úgy tudjuk, hogy a balesetben a Mercedest vezető férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a mentők a pécsi kórházba szállították, a mellette ülő nőt Szekszárdra vitték. Információink szerint a Mercedesben ülők bogyiszlóiak. 

A Ford vezetőjét, egy 40 év körüli, foktői férfit súlyos sérülésekkel és a mellette ülő, 20 év körüli nőt a bajai kórházba vitték a mentők. 

A helyszíni információink szerint a traktornak egyik jármű sem ütközött neki, a vezetője a baleset után segített a sérültek mentésében. 

A helyszínen Radics János, a szekszárdi kórház sürgősségi osztályának ápolója, – aki elsők között érkezett a balesethez – baon.hu-nak elmondta, hogy a Mercedes csomagterében egy üzemanyaggal teli kannát találtak, ezért a feltételezett tűzveszély miatt, a legrövidebb időn belül szabadították ki a jármű két utasát, akiket a kiérkező mentőknek adtak át.

Úgy tudjuk, este 9 óra után megkezdődött az autók műszaki mentése, továbbra is teljes útzár van.

(19.46):

Elsődleges információink szerint, a Baja felől érkező vétkes sofőr egy szabályosan közlekedő traktort előzve ütközött frontálisan a vele szemben lévő sávban haladó személygépkocsival.

Információink szerint kettő könnyű és két súlyos sérültje van a balesetnek – utóbbiak egyike életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A helyszínen teljes útzár mellett zajlik a mentés és a kárelhárítás. Úgy tudjuk, hogy jelenleg két kalocsai és két bajai esetkocsi, illetve mentőautó látja el a sérülteket, a Kalocsai Tűzoltóság szakembereinek segítségével. Az útszakaszon többórás útzárra kell számítani. 

A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja. 

Korábban írva:

Egy traktor és két személyautó ütközött össze az 51-es főút 138-as kilométerénél, Dusnok és Sükösd között. A balesethez a kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában