Baleset

2022.12.24. 20:42

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M8-ason, Dunavecsénél – galériával

A mentés idejére az utat Dunavecse térségében, a Bács-Kiskun megyei oldalon, lezárták.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítés (7:30):

Szombaton, szenteste este nyolc óra után történt a baleset, a Suzuki Fejér Megyéből, Kisapostag irányából érkezett a hídon át Bács-Kiskun megyébe, ahol a megyetáblától alig harminc méterre előbb a szalagkorlátnak ütközött, majd az útszéli villanyoszlopnak csapódott. Az ütközés erejétől a személyautó többször is átpördült, a sofőr ekkor kizuhant a járműből. Az autó motorja kiszakadt és több méterre repült, az autópálya két oldallát elválasztó szalagkorlátok közé.

A személyautót vezető férfi, súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor kiértek a mentők, nem volt eszméleténél, úgy tudjuk a fején sérült súlyosan, és több helyen is eltörtek a csontjai. A mentők a dunaújvárosi kórházba szállították. A műszaki mentést a dunaújvárosi tűzoltók végezték.

Helyszíni információink szerint, az autó nagy sebeséggel haladt, amikor a baleset történt, úgy tudjuk, hogy előtte egy szabadnapos rendőr autóját is megelőzte. A becsapódásnak egy buszban utazó fiatalok voltak a szemtanúi, a helyszínre érkező szabadnapos rendőr kezdte meg elsőként a Suzuki vezetőjének az ellátását, amit a Bács megyei mentők vettek át és végeztek emelt szinten.

A baleset miatt a mentés idejére mindkét irányba lezárta a forgalmat a hídon a rendőrség, a Bács megyébe vezető oldalon több órán át szünetelt a forgalom a helyszínelés és a műszaki mentés miatt.

Korábban írtuk:

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M8-as autópálya 81-es kilométere közelében, Dunavecse térségében, a Duna-híd közelében, a Bács-Kiskun megyei oldalon. A jármű motorja kiszakadt, és a korlátok közé repült, a pályára törmelék került. A műszaki mentést a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. A mentés idejére az utat a balesetnél lezárták – írja a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában