Határvédelem

2022.12.10. 10:59

Nyolc határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 220 határsértőt tartóztattak fel és 250 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 2 esetben összesen 8 határsértőt tartóztattak fel Baja és Balotaszállás közigazgatási területén –írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 6 esetben, összesen 170 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén.

Baranya megyében, Mohács területén a rendőrök 2 illegális migránst fogtak el. Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Beled területén 21 határsértőt tartóztattak fel. Pest megyében, Budaörsön 8 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rendőrök Szolnokon 1 határsértőt tartóztattak fel. Tolna és Vas megyében a rendőrök Alsónyék és Torony területén 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 6 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 250 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában