Frissítve

2022.12.23. 10:55

Negyven autó karambolozott tizenöt balesetben az M5-ös autópályán – galériával, videóval

A péntek reggeli és a délelőtti ködben elképesztő számú baleset történt egymás után az M5-ös autópályán.

Donka Ferenc

Információink szerint szinte mindegyik autóban vendégmunkások utaztak

Fotó: Donka Ferenc

Frissítés (15.53):

A pénteki balesetről az Országos Mentőszolgálat is beszámolt Facebook-oldalán, miszerint 2 óra alatt 15 baleset történt az M5 autópálya egyik 18 kilométeres szakaszán, Szeged előtt. A mentőkre összesen 7 helyszínen volt szükség, így a mentésirányító 17 mentőegységet riasztott, amelyek a hatalmas köd ellenére is perceken belül helyszínre értek. A mentőszolgálat munkatársai 20 főnek nyújtottak segítséget, akik közül hárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Végül minden sérültet stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.

(14:45):

A reggeli és a délelőtti órákban az M5-ös autópályán történt balesetekben összesen negyven autó ütközött mintegy tizenöt helyszínen. Összesen tizenkilenc ember sérült meg, hárman súlyosan és tizenhatan könnyebben.

Korábban írtuk:

Helyszíni információink szerint péntek reggel Szeged felé haladt vendégmunkásokkal egy autó, amikor a mögötte érkező három gépkocsival összeütközött. Két kilométerrel arrébb Budapest irányába, a felüljáró alatt újabb négy autó ütközött. Három kilométerrel feljebb kilenc jármű ütközött, itt az autók elzárták a sztráda minden sávját. Újabb két kilométerrel feljebb három autó ütközött a feltorlódott kocsisorban, a fentebbi szakaszon pedig két autó ütközött egymásnak. 

Úgy tudjuk, hogy a balesetekben többen is megsérültek. A kiérkező tűzoltók a járműveket áramtalanították, és ahol lehetett, megszüntették a forgalmi akadályt. 

Információink szerint a balesetekben résztvevő kocsikban szinte mindenhol vendégmunkások ültek. A sofőrök valószínű fáradtak voltak és nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően vezettek, ezért történhettek az egymás utáni balesetek a reggeli ködben. 

Az összetört autók műszaki mentése folyamatos, a délutáni órákig is eltarthat. Ezek még reggeli balesetek, utánuk újabb karambol történt ugyanezen a szakaszon. A balesetek pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában