Illegális bevándorlás

2022.12.05. 10:49

Négy településen intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 194 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésb

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 11 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Hóduna, Kelebia és Zsana közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 10 esetben összesen 167 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.

A rendőrök Hegyeshalomban 8, Drégelypalánkon 8 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád megyében 6 esetben összesen 119 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 6, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában