Vádemelés

2022.12.22. 08:24

Meglopta az önkormányzatot a közmunkásként dolgozó jakabszállási férfi

A Jakabszállási Önkormányzatnál dolgozott közmunkásként a férfi, aki az önkormányzat udvarán parkoló gépjármű csomagterét céges szerszámokkal és egyéb ingóságokkal megpakolta, majd a gépjárművel egyszerűen elhajtott. A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és lopás vétsége miatt vádat emelt a férfivels szemben.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívő elmondta, a helybéli, büntetett előéletű férfi közmunkásként dolgozott a Jakabszállási Önkormányzatnál. A vádlott 2022. július 1. napján, a déli órákban bement a polgármesteri hivatal udvarára. Itt nyitva találta az önkormányzat egyik autóját, amelynek gyújtáskapcsolójában még az indítókulcs is benne volt.  

Ezt követően helyismeretét kihasználva az udvaron lévő garázsból kihozott és az autóba bepakolt egy sarokcsiszolót, egy véső-fúró kalapácsot, három karton ásványvizet és még egy csomag toalett papírt is, azért, hogy azokat ellopja.

A vádlott a lopott dolgokkal megpakolt autóval az önkormányzat udvaráról átállt a szomszédos ingatlan elé, ahol a gépjárművet lezárta, majd gyalogosan távozott. A férfi a gépjárművet jogtalanul használta. Az autót a lopott dolgokkal együtt egy önkormányzati alkalmazott a szomszédos ingatlan előtt megtalálta, így a lopással okozott, közel 130.000 forintos kár teljes egészében megtérült.

A férfit lopások elkövetése miatt már többször ítélték szabadságvesztésre, a mostani bűncselekményét már különös visszaesőként, egy felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el.

Az ügyészség a férfit jármű önkényes elvételének bűntettével és kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában