Nem jogerős

2022.12.16. 17:37

Két év börtönt kaptak a Balotaszállásnál elfogott embercsempészek

A Kiskunhalasi Járásbíróság 2 év börtönre és 4 év kiutasításra ítélt egy 33 éves lengyel, valamint egy 48 éves grúz állampolgárságú férfit, akikkel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség emelt vádat embercsempészés miatt.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék sajtóközleménye szerint a lengyel férfi 2022. április 1-jén tizenhárom migránst vett fel Balotaszállás külterületén azzal a céllal, hogy a nyugati határhoz szállítsa őket, azonban a rendőrök Balotaszállás külterületén feltartóztatták a járművet és a férfit, valamint a migránsokat – akik az autóból az ellenőrzés során kiugrottak – elfogták. Az ítélet jogerős. 

A grúz férfi 2022. május 20-án kilenc migránst vett fel egy Szlovákiában bérelt gépjárműbe Balotaszállás külterületén, hogy Ausztriába szállítsa őket. A járművet Balotaszállás külterületén a rendőrök megállították és a férfit, valamint a migránsokat elfogták.  Az ítélet nem jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában