Éberség

2022.12.06. 08:15

Biztonságban az ünnepek alatt: bűnmegelőzési tanácsokat kaptak a kecskeméti vásárlók

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szakelőadói bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az egyik sportáruházlánc kecskeméti üzletébe érkezőket az adventi időszak és az év végi ünnepek alkalmából.

baon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök arra hívták fel a bevásárlóközönség figyelmét, hogy az áldozattá válás kockázata jelentősen megnövekszik az év végi ünnepek közeledtével, azonban néhány jó tanács betartásával elkerülhetők az ebben az időszakban leginkább jellemző bűncselekmények: a lopások, autófeltörések és internetes csalások – közölte a rendőrség.

A megyei főkapitányság munkatársai, Pestiné Zélity Brigitta rendőr őrnagy és Tanács László rendőr őrnagy a tájékoztatás mellett apró ajándéktárgyakat – 112-es segélyhívó számmal ellátott kulcstartót, hűtőmágnest, tollat, szemüvegtörlőt – adtak át az érdeklődőknek.

A bűnesetektől mentes év végi ünnepléshez kérik, tartsák be az alábbi tanácsokat:

  • Ne hagyjon táskát illetve pénztárcát a bevásárlókocsiban!
  • Fokozottan figyeljen értékeire, főként az üzletekben, üzletközpontokban történő vásárlások és a tömegközlekedési eszközök használata során!
  • Ne hagyjon értéket látható helyen személygépkocsijában!
  • Online vásárlás során csak ismert, biztonságosnak ítélt webshopból rendeljen!
  • Használt tárgyak apróhirdetési oldalairól lehetőleg csak személyesen vásároljon, megbízhatónak ítélt értékesítőket válasszon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában