Frissítve

2022.11.30. 13:49

Új rendőrfőkapitányt neveztek ki Bács-Kiskunban – galériával, videóval

Ünnepi állománygyűlésen átvette kinevezését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság új főkapitánya, dr. Gulyás Zsolt dandártábornok szerdán, a Három Gúnár rendezvényházban megtartott ünnepi állománygyűlésen.

Horváth Péter

Dávid Károly (balra) átadja utódjának dr. Gulyás Zsoltnak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját

Fotó: Bús Csaba

A leköszönő megyei főkapitány, Dávid Károly rendőr vezérőrnagy november 30-án elérte a szolgálat felső korhatárát, szolgálati viszonya ezért megszűnt. A búcsúzó főkapitány a szolgálatát megszüntető határozatot dr. Bolcsik Zoltántól, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárától vette át, aki megköszönte Dávid Károly munkáját, majd díszkardot adományozott részére.

Balogh János altábornagy, országos rendőr-főkapitány méltatta Dávid Károly munkáját és hangsúlyozta, hogy az elmúlt 15 évben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan fejlődött. Kiemelte: utódjának egy stabil, a migrációs helyzetet nagyon jól kezelő szervezetet ad át vezérőrnagy, akinek végül jó egészséget, sok sikert és boldog nyugdíjas éveket kívánt.

Dávid Károly 1980-ban kezdte szakmai pályafutását az Orosházi Határőrkerület Gyula Forgalom-ellenőrző Pontjának parancsnok-helyetteseként. Ezt követően főelőadóként, majd törzsfőnök-helyettesként dolgozott. 1992. március 1-jén az Orosházi Határőr Igazgatóság szervezési, majd később rendészeti igazgatóhelyettese lett. 1992. november 1-jén kiváló szakmai munkájának köszönhetően kinevezték igazgatónak. A Rendőrség és a Határőrség integrációjának következtében az országos vezetés számított szakértelmére, ezért 2007 novemberében felajánlották neki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetését, melyet elfogadott. Nyugdíjba vonulásáig, 15 éven keresztül vezette a főkapitányságot.

A belügyminiszter, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőinek javaslatára, és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés támogatásával december 1-i hatállyal dr. Gulyás Zsolt dandártábornokot nevezte ki a megyei rendőr-főkapitányság vezetőjének. A kinevezésről szóló határozatot Bolcsik Zoltán államtitkártól vette át az új főkapitány. Ezt követően Dávid Károly átadta utódjának a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját.

Gulyás Zsolt dandártábornok 1992-ben kezdte meg pályafutását a Magyar Honvédség 108. számú Mészáros Lázár Gépesített Lövészdandárjában mint századparancsnok-helyettes. Ezután 1995-ben az Orosházi Határőr Igazgatóság Orosházi Határvadász Századának századparancsnok-helyettese lett. Két évvel később a Battonyai Határőrizeti Kirendeltség rendészeti-helyetteseként dolgozott. 2000. március 1-től a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség vezetője lett. A Rendőrség és a Határőrség integrációja után 2008-ban Dávid Károly rendőrfőkapitány felkérte Gulyás Zsoltot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálatának vezetésére. 2015 novemberétől rendészeti főkapitány-helyettesként látta el feladatait a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon, majd 2019. január 16-tól a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette.

Az eseményen mások mellett jelen volt Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főispánja, és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában