Kék hírek

2022.11.17. 08:42

Tömegszerencsétlenséget okozott az embercsempész Zsanánál, letartóztatását indítványozták – galériával

Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása és minősített embercsempészés miatt letartóztatását indítványozza a Kecskeméti Járási Ügyészség annak a moldáv férfinak, aki személyautójában 14 migránssal a rendőrök elől menekülve farakásnak csapódott és utasai közül többen súlyosan, életveszélyesen megsérültek.

Fotó: Pozsgai Ákos

A nyomozás adatai szerint a moldáv férfi hétfőn az esti órákban a szerb-magyar határ közelében 14 magát szír állampolgárnak valló határsértőt vett fel lengyel honosságú személyautójába azért, hogy az osztrák határhoz szállítsa. Útközben, Zsana külterületén a járőrök ellenőrizni akarták a járművet, a férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. Menekülés közben egy kanyarban lesodródott az útpadkára, majd egy farakásnak ütközött. 

A jármű csomagtartójában és utasterében szállított emberek közül ketten súlyos-életveszélyes, hatan súlyos, míg további hat személy könnyű sérülést szenvedett.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók a férfit őrizetbe vétele mellett az embercsempészés súlyosabban minősülő bűntette mellett tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a férfival szemben, mert a hatóság intézkedése alól kivonva magát, a helyszínről megszökött. Emellett a magyarországi kötődéssel, legális jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított terhére rótt bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. Az elkövetés szervezett jellegéből megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. A férfi – aki maga is súlyosan megsérült – letartóztatásáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája a csütörtökön dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában