Bűnügyek

2022.11.30. 08:26

Szeszes italt és kávét akart lopni egy áruházból egy kecskeméti férfi, a biztonsági őr rajta kapta

Kedden néhány migránst is feltartóztattak a rendőrök és néhány balesethez is riasztották őket.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőrök kedden 0 óra és 24 óra között 5 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Lajosmizse, Balotaszállás, Kecskemét és Homorúd közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír, indiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az egyenruhások mindegyiküket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a rendőrség.

A tompai közúti határátkelőhelyen egy albán állampolgár jelentkezett kilépésre. Ellenőrzéskor az útlevele mellett egy lengyel honosságú tartózkodási engedélyt is átadott, amelyről kiderült, hogy hamis. A férfivel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Mint írják, kedden a nyomozók és járőrök kilenc személyt fogtak el, és további tíz előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti rendőrök kora délután tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vettek egy 35 éves helybélit. A férfi egy áruházból szeszes italt és kávét akart elvinni, ám a biztonsági szolgálat munkatársa tetten érte, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta. Az elkövető ügyében gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű személyi sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában