Kiskunfélegyháza

2022.11.22. 09:16

Rendőrkézre került a hirdetési oldalak „réme”, több mint 20 embert csapott be – videóval

A kiskunfélegyházi rendőrök 23 csalással gyanúsítanak egy férfit, és még több sértett után kutatnak.

baon.hu

A rendőrök letartóztatták a csalót.

Fotó: police.hu

A különböző internetes hirdetési oldalak nagy felületet biztosítanak azok számára, akik csalásból próbálnak pénzt szerezni. A rendőrség próbálja a reménybeli vásárlókat óvatosságra inteni, azonban a szélhámosok időről-időre szedik áldozataikat. Ez történt abban az ügyben is, amelynek egy jelentős részét a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felgöngyölítette – közölte a rendőrség.

Egy helyi lakos még 2022. július 4-én tett feljelentést csalás miatt. A nyomozóknak elmondta, hogy az egyik közösségi oldal kereskedelmi platformján egy okosórát vásárolt, amelynek az árát – postaköltséggel együtt – elutalta a hirdető által megadott bankszámlára, ám a termék soha nem érkezett meg. Amikor a feltételezett eladóval próbálta felvenni a kapcsolatot, nem járt sikerrel, mivel az elérhetősége a férfinek megszűnt. Ez után szánta rá magát arra, hogy feljelentést tegyen.

A nyomozók azonnal megkezdték az eset elemzését, és hasonlóságokat kerestek a különböző adatbázisokban. A kutatás sikerrel járt; kiderült, hogy a csaló országszerte szedte áldozatait. Az okosórán kívül többek között nem létező hangkártyát, mikrofont, szerszámgépet, akkumulátort, asztali számítógépet kínált eladásra 18 ezer és 145 ezer forint közötti összegekért. A portékát hiába is váró sértettek között volt tatai, siófoki, egri, mezőberényi, szentendrei, vasvári és somogybabodi.

A kiskunfélegyházi bűnügyi nyomozók – a Heves megyei kollégák aktív közreműködésével – összehangolt akcióban hétfőn kora reggel csaptak le a bűncselekmény feltételezett elkövetőjére, egy 22 éves bélapátfalvi lakosra. A férfit elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatal nem tagadta a bűnösségét, és elmondta a rendőröknek, hogy legális munkájából származó jövedelmét kevesellte, ezért választotta a pénzszerzésnek ezt a módját. Az is kiderült, hogy az áldozataitól kicsalt pénzt felélte.

A jelenleg 23 rendbeli csalással gyanúsított férfit a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A további sértettek felkutatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában