Bűntett

2022.11.26. 07:57

Négy ismerősétől összesen több millió forintot csalt ki a jánoshalmi férfi

A kiskunhalasi nyomozók vádemelést javasolnak egy 69 éves kiskunhalasi lakos ellen, aki ismerőseitől alig másfél hónap alatt több millió forintot kért kölcsön azzal, hogy a pénzt kamatostul visszafizeti. Erre azonban soha nem került sor.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Az egyik sértett tett feljelentést 2022 májusában az idős férfi ellen, miután megelégelte azt, hogy ismerőse csak hitegeti azzal, hogy visszafizeti a kölcsönkért pénzt. A rendőrök ennek a feljelentésnek a nyomán jártak utána a történteknek. Kiderült, hogy a 69 éves férfi még 2021 decemberében egy jánoshalmi nőtől kétmillió forintot kért lovakkal kapcsolatos ügyletre. Az asszony a kért összeget ismerőse rendelkezésére bocsátotta, mivel azt az ígéretet kapta, hogy a tartozást euróban kapja vissza – közölte a rendőrség.

A csalónak ez az összeg nem volt elég, mert 2022 januárjában további három ismerősét környékezte meg, és hasonló indokkal tőlük is nagyobb összegeket markolt fel. 

A sértettek hittek a mesének, úgy tudták, hogy az idős ember tényleg lovakkal foglalkozik, meglehetősen módos, így a pénzüket biztonságban gondolták. 

A tettes egyiküknek még egy ingatlant is felajánlott fedezetként, amelyről aztán kiderült, hogy a kölcsönkérő azt korábban értékesítette.

A rendőrök a 69 éves, jelenleg szabadlábon védekező férfit négyrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítják. A nyomozás során – a vagyonvisszaszerzés érdekében – lefoglalták a gyanúsított tulajdonában lévő ingatlant. 

Az ügyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a napokban lezárták, és az iratokat vádemelés javaslatával adták át az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában