Kék hírek

2022.11.10. 17:59

Kölcsönkerékpárral fogták el a migránsokat a kecskeméti polgárőrök

Mozgalmas szolgálati napjuk volt a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület polgárőreinek kedden, amikor a rendőrséggel és társszervekkel közösen végzett Railpol akció keretében 12 marokkói és algír migránst fogtak Kecskeméten.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Polgárőrszövetség

Horváth Attila, az egyesület alelnöke elmondta, hogy a közös akció során információt kaptak arról, hogy az egyik Budapestre tartó vonaton kilenc migráns utazik. A vasúti dolgozók a hátsó kocsira terelték a magukat marokkóinak valló határsértőket és a kecskeméti állomáson a polgárőrök és a rendőrök lekísérték őket a vagonról a váróterembe, ahol a kiérkező rendőröknek átadták őket.

Később újabb fülest kaptak a járőrök arról, hogy egy Kecskemétre érkezett buszjáratra három migráns szállt fel Kisteleknél. A polgárőrök elkezdték keresni a környéken a migránsokat, akik már leszálltak a buszról. Végül a Kandó Kálmán utcában találtak rá egy migránsra, aki nyúlcipőt húzott, de az utca lakóinak segítségével elfogták a határsértőt. Ezután azonnal tovább keresték a másik két határsértőt, akik a már elfogott társukhoz hasonlóan megpróbáltak elszaladni. A polgárőrök utánaeredtek és útközben egy hölgy felajánlotta kerékpárját az üldözőknek, így az egyik polgárőr a bicikli segítségével elfogta a két menekülő migránst. Horváth Attila hangsúlyozta, hogy jó visszaigazolás volt munkájuk elismertségére a kerékpárját felajánló hölgy gesztusa, amiből látszik, hogy a polgárőrség társadalmi megítélése magas szinten van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában