Tűzeset

2022.11.26. 07:00

Kigyulladt a Kötönyi úti söröző Halason, egy autó is a lángok martaléka lett – galériával

Égett egy autó Kiskunhalason, a Kötönyi úton lévő söröző udvarán szombat hajnalban, a lángok az épületre és a tetőszerkezetére is átterjedtek, egy személyt a mentők kórházba szállítottak. A kiskunhalasi egységeken kívül négy város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, két gázpalackot is kihoztak az épületből a tűzoltók.

Pozsgai Ákos

Az udvaron álló autó teljesen kiégett

Fotó: Pozsgai Ákos

A lángok hajnali egy óra tájban csaptak fel, a szomszéd észlelte a tüzet és hívta a segélyhívót. Elsőként a kiskunhalasi tűzoltók értek a helyszínre, de riasztották a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi tűzoltókat is.

A halasi egységek négy vízsugárral kezdték meg az oltást, a söröző udvarán egy autó lángolt és mintegy ötven négyzetméteren éget az épület és a tetőszerkezete is. A Kiskunmajsáról érkező tűzoltók és a halasi egységek közösen megakadályozták, hogy a lángok tovább terjedjenek, így a többi tűzoltóautót visszafordíthatták állomáshelyére.

A helyszínre mentők is érkeztek, akik füstmérgezés gyanújával szállítottak a halasi kórházban egy férfit. 

A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, két gázpalackot is kihoztak az épületből, az utómunkálatok során hőkamerával is átvizsgálták az épületet. Az áram-és gázszolgáltató munkatársai is rövid időn belül megérkeztek.

Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, információink szerint az elsődleges feltételezések szerint az udvaron álló autó gyulladt ki és arról terjedhettek át a lángok az épületre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában