Bűncselekmény

2022.11.27. 09:19

Háromezer forintért támadt bozótvágóval ismerősére egy kecskeméti férfi

A kecskeméti rendőrök néhány percen belül a bejelentés helyszínére értek, így a bűnelkövetőt szinte azonnal elfogták.

baon.hu

Fotós: police.hu

Egy 45 éves helybéli nő tett bejelentést szombaton 17 óra 15 perckor a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy ismerősét néhány perccel korábban kirabolták. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, és a közelben sikerült elfogniuk azt a 26 éves férfit, aki a bűncselekménnyel gyanúsítható – közölte a rendőrség.

A jelenlegi adatok alapján R. Gyula meglátta az utcán sétáló ismerősét, akiről feltételezte, hogy van némi készpénze. Felpattant a kerékpárjára, és későbbi áldozata után kerekezett, miközben azt kiabálta, hogy adja át a pénzét. A sértett vonakodott eleget tenni a kérésnek, ezért futni kezdett, ám a kerékpárral lévő fiatal utolérte és megütötte. 

Az áldozat kísérletet tett a menekülésre, ám nem járt sikerrel; újabb ütések érték, végül kirablója elővett egy méretes bozótvágót, amellyel megsebezte az ekkor már földön fekvő sértettet, és elvette háromezer forintját. 

Az erőszakos férfi nem sokáig örülhetett kétes módon szerzett zsákmányának, mert a rendőrök 17 óra 20 perckor elfogták.

A nyomozók R. Gyulát felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában