Bűnügyek

2022.11.30. 08:39

Egy dohányboltban ejtették csapdába a félegyházi rablót, vádat emeltek ellene

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben. Az elkövető egy kiskunfélegyházi dohányboltban megfenyegette az ott dolgozó nőt, hogy kitekeri a nyakát és tőle a bevételt követelte. Az eladó kiszaladt az üzletből, majd kívülről megfogta az ajtó kilincsét, ezzel bezárta a boltba a vádlottat, akit a helyszínre érkező rendőrök perceken belül elfogtak.

baon.hu

Fotós: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a helybéli férfi – hat nappal szabadulása után – 2022. június 9. napján, este bement egy kiskunfélegyházi dohányboltba. Először vett egy kis üveges vodkát, amit gyorsan megivott. Ezt követően a bevétel megszerzése érdekében megfenyegette az eladóként dolgozó sértettet, hogy kitekeri a nyakát és közölte vele, hogy ez egy rablás. A fenyegetések hatására a nő gyorsan kiszaladt az üzletből, de volt annyi lélekjelenléte és bátorsága, hogy a bejárati ajtó kilincsét kívülről megfogta és segítséget kért. A sértett, így csapdába ejtette a vádlottat, aki a nő távozását kihasználva 79 500 forintot vett ki a kasszából.

A gyorsan kiérkező rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, ruházatában megtalálták az elrabolt pénzt, így a rablással okozott kár megtérült.

A férfit 2013-ban már elítélték rablás bűntette miatt, legutóbbi fegyházbüntetéséből pedig 6 nappal az elkövetés előtt szabadult. A korábbi büntetései miatt a vádlott jelen eljárásban többszörös, különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában