Kecskemét

2022.11.29. 12:12

Bozótvágó késsel támadt az utcai rablással gyanúsított hajléktalan, letartóztatták

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 26 éves hajléktalan férfi letartóztatását, akit rablással és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítanak.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A gyanú szerint a gyanúsított 2022. november 26-án, a délutáni órákban egy kecskeméti presszóban tartózkodott az édesapjával, amikor meglátta az egyik ismerősét (az ügy sértettjét, egy szintén hajléktalan férfit), akivel az édesapja korábban vitába keveredett. Amikor a sértett észrevette a gyanúsítottat és az édesapját, menekülni próbált, azonban a gyanúsított – aki egy bozótvágó kést tartott magánál – kerékpárral üldözőbe vette. Egy bozótos terület közelében utolérte, majd többször nagy erővel megütötte, és lábon rúgta, mire a sértett elvesztette egyensúlyát és a földre esett. Ezután a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. A gyanúsítottat rövid időn belül elfogták – írja a birosag.hu.

A járásbíróság a büntetett előéletű, bejelentett lakóhellyel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását a jelenlétének a biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntése nem végleges, ugyanis azzal szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában