Lezárt akta

2022.11.16. 07:52

Barátai segítségével fosztotta ki áldozatait a lajosmizsei férfi

A kecskeméti rendőrök befejezték az ügyek vizsgálatát. A gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak.

Baon.hu

Forrás: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott négy férfi ellen, akik a gyanú szerint 2021. április 5. és július 13. között Lajosmizse területén öt bűncselekményt követtek el. A főkolompos egy jelenleg már 24 éves helyi fiatal volt, aki a bűnös cselekményekhez alkalmanként egy-egy ismerősét, haverját hívta segítségül – írja a police.hu.

A férfi és 20 éves barátja nyár közepén bementek egy lakóházba a nyitott ajtón keresztül, és eltulajdonítottak két telefont a szobában alvó sértett mellől. Egy besurranáshoz a fiatal egy másik – még csupán 21 éves – ismerősét hívta segítségül. Ez alkalommal bukóablakon másztak be egy ingatlanba, ahonnan többek között laptopot és zenedobozt lovasítottak meg.

A bandavezér a harmadik társával két bűncselekményt is megvalósított. Egy lakókocsiból telefont loptak, valamint egy lezáratlan autóból kivették az autósrádiót.

A 24 éves férfi az ötödik bűncselekményt egyedül követte el. Egy, a lajosmizsei temető előtt parkoló tehergépkocsi ablakát betörte, és a járműből eltulajdonított egy pénztárcát, amelyet a könnyelmű tulajdonosa a műszerfalon hagyott.

A kifosztással és többrendbeli lopással gyanúsítható férfi és alkalmi bűntársai ügyében a rendőrök a nyomozást befejezték. A keletkezett iratokat vádemelés javaslatával adták át az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában