Bács-Kiskun

2022.11.21. 15:38

Azt hitte, hogy játék az adózás

Külföldi adóhatóság információja alapján indított jogkövetési vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy játékfejlesztéssel foglalkozó magánszemélynél. Az ellenőrzés után a fejlesztő 100 millió forint jogdíj jövedelmet és 15 millió forint személyi jövedelemadót vallott be – írja közleményében a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Bacho

 Egy EU-s tagállam tájékoztatta a NAV-ot, hogy egy magyar adózó játékfejlesztésért kapott bevételéből nem vontak le forrásadót. A NAV az információ alapján tovább vizsgálódott, és feltárta, hogy a magánszemély Magyarországon sem vallotta be a szellemi tulajdonból származó jövedelmet.

A két ország közötti egyezmények szerint a jogdíj Magyarországon adóköteles, ha a bevételt szerző belföldi lakos. A magánszemély az ellenőrzés hatására 100 millió forint jogdíj jövedelmet és 15 millió forint személyi jövedelemadót vallott be, és az összeget be is fizette. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában