Kék hírek

2022.11.16. 09:56

Átfogó ellenőrzést hajtottak végre a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei rendőrök

A rendőrök az 55-ös számú főút teljes hosszát vették górcső alá.

Baon.hu

Fotós: police.hu

Az egyenruhások kedden egész napos, összehangolt és átfogó ellenőrzést hajtottak végre a két megyét átszelő 55-ös számú főút térségében. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a gyorshajtók kiszűrése volt. Ezen túlmenően a rendőrök általános közlekedésrendészeti ellenőrzést is végeztek a szabálysértések, bűncselekmények felderítése, megszakítása érdekében – írja a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei csoport tagjai – a megyei forgalomellenőrző alosztály, valamint a bajai és kiskunhalasi közlekedésrendészeti munkatársak – összesen 195 ezer forint közigazgatási bírságot és 20 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a szabálysértőkkel szemben. 36 esetben az objektív felelősség hatálya alá tartozó sebességtúllépést rögzítettek.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az akció időtartama alatt összesen 650 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki 23 jogsértővel szemben.

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. A gyorshajtás veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét is.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességtúllépés a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka, hiszen sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető a felelőtlen magatartásával ráadásul nem csupán a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Kérik a közlekedésben résztvevő sofőröket, hogy a KRESZ szabályait betartva, óvatosan és körültekintően vezessenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában