Elfogták

2022.11.24. 08:29

A konyhaszekrényből árulta a drogot a kecskeméti díler

A kecskeméti rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a dílert, aki marihuánát adott el több embernek is. A Kecskeméti Járási Ügyészség indítványozza a férfi letartóztatását.

baon.hu

Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják a kecskeméti nyomozók azt a 20 éves helyi lakost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban a marihuánát adott el több fogyasztó részére. Volt olyan „vevő”, aki hetente többször is felkereste, és alkalmanként háromezer forintot fizetett ki a tiltott szerért. Előfordult olyan is, hogy barátainak ingyen adta a kábítószert, és az abból sodort cigarettát együtt fogyasztották el – közölte a rendőrség.

A rendőrök kedden este átkutatták a díler lakását, ahol a konyhaszekrény egyik polcán jó néhány pakknyi – kiporciózott – kábítószer-gyanús anyagot találtak. A módszeres kutatás során további bizonyítékok is előkerültek: digitális mérleg, csomagolóanyag és egy kisebb mennyiségű, még csomagolatlan, száraz kannabisz.

Forrás: police.hu

A közleményből kiderül, hogy a fiatal a kihallgatása során nem tagadta, hogy ismerőseinek átadott, alkalmanként eladott a tiltott szerből. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a férfit kihallgatása után őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a kecskeméti férfi 2020 novembere óta marihuána felvásárlásával és tovább-értékesítésével foglalkozott. Kedden, amikor a rendőrsök elfogták a férfi újabb tételt szerzett meg, amelynek éppen a grammonkénti kiadagolását végezte a belvárosi lakásában, amikor a kecskeméti nyomozók lecsaptak rá.

Az ügyészség a kábítószer-kereskedővel szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza, mert a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. Az elkövetés szervezett jellegéből megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. A bűncselekményt huzamosabb ideje elkövető férfi letartóztatását a bűnismétlés reális veszélye is indokolja.

Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában