A helyszínen elfogták a rendőrök

2022.10.26. 11:05

Repetázni akart az előző napi kolbászból: újra betörő járt a halasi piaccsarnok húsboltjában

Bizonyára ízlett az előző napi betörésből származó lopott kolbász és szalámi, ezért repetázni akart az a betörő, aki egy nappal később, szerdára virradó éjjel ismét betört a kiskunhalasi piaccsarnok egyik hentesüzletébe. Pechjére a rendőrök a közelben voltak és betörés közben érték tetten, azonnal kattant a bilincs a csuklóján.

Pozsgai Ákos

A rendőrök elfogták a betöréssel gyanúsítható férfit.

Fotó: Pozsgai Ákos / archív felvétel

Kedden számoltunk be róla, hogy aznap kora reggel rendőröket riasztottak a halasi piaccsarnokba, ahol egy húsáru üzletbe és egy raktárhelyiségbe is betörtek. A bűnügyi technikusok rögzítették a betörés nyomait, a nyomozók pedig meghallgatták azokat a közelben lakókat, akik esetleg hallhattak, vagy láthattak valami gyanúsat az éjszaka során. Elemezték a közterületen és a piaccsarnokban lévő kamerák felvételeit.

Információink szerint az elkövető különböző füstölt áruféleségeket vitt magával, valamint a váltópénzt, a betöréssel együtt több százezer forintra tehető a kárérték.

Úgy tudjuk, az elkövető egy nappal később, szerdára virradó éjszaka visszatért a betörés helyszínére, a piaccsarnok vasajtaját felfeszítve bejutott a csarnok területére és újra betört a húsboltba, majd az összegyűjtött füstölt áruval ismét távozott. De még ez sem volt elég neki, rövid időn belül visszajött és harmadszor is megakarta dézsmálni az árukészletet, ekkor azonban már a rendőrök is a helyszínen voltak és akciója közben elfogták a férfit, akit előállítottak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, hogy elszámoltassák az előző két betöréssel kapcsolatban is. Úgy tudjuk, hogy az elkövető a szerda reggeli betörésnél is ugyanabban a ruhában volt, mint amiben előző éjszaka rögzítették a köztéri és a biztonsági kamerák, így a rendőrök már biztosan tudhatták, hogy az előző napi betörést is ő követhette el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában