Apostag/Kecskemét

2022.10.17. 14:29

Letartóztatták a furgonjába 32 külföldit zsúfoló szenegáli férift

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 24 éves szenegáli férfinak, akit embercsempészéssel gyanúsítanak.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék sajtóközleménye szerint a férfi 2022. október 14-én délelőtt a szerb-magyar határ közelében 32 külföldi (17 pakisztáni, 3 afgán és 12 indiai) állampolgárságú személyt vett fel az általa vezetett tehergépkocsival annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsa őket. 

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a tehergépkocsit még ugyanezen a napon, Apostag belterületén járőri igazoltatás alá vonták. A férfi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, azonban menekülés közben defektet kapott, így a rendőrök elfogták.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A végzés nem végleges, ugyanis a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában