Bűncselekmény

2022.10.28. 09:10

Gyorsított eljárásban felelt tettéért a halasi házba besurranó debreceni rabló

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki három hete éjjel egy kiskunhalasi családi házban éppen a nappaliban talált értékeket pakolta el, amikor a házigazda tetten érte. A férfi a sértettet ezután megütötte és megrángatta, végül egy karórával elmenekült.

baon.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező, büntetett előéletű debreceni férfi 2022. október 3-ára virradó éjjel a nyitott ajtón bement egy kiskunhalasi családi házba és a nappaliban értékeket keresett. Az íróasztalon egy karórát vett magához, majd észrevette a tulajdonos ablakpárkányon hagyott pénztárcáját és abban kutatott. 

A zajra felébredt a családfő és tetten érte a vádlottat, akit először kérdőre vont, majd megpróbálta őt a helyszínen visszatartani.

A férfi ekkor ütésre emelte a kezét, mely elől a sértett elhajolt, így az csupán érintőlegesen találta el az arcát. Ezután hosszasan dulakodtak, közben a rabló a karjánál fogva rángatta a sértettet, ismét megpróbálva megütni őt azért, hogy a már nála lévő karórát megtartva, el tudjon menekülni. A sértett az időközben felriadt és rémült családtagjait féltve végül elengedte a rablót, aki zsákmányával együtt kiszaladt a házból.

A kiskunhalasi rendőrök néhány órán belül elfogták a férfit, akinél a karórát megtalálták és lefoglalták, így a kár megtérült.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette miatt csütörtökön bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért őt 3 év börtönbüntetésre ítélte, továbbá 3 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában