Baja

2022.10.03. 12:31

Eltiltották a vezetéstől, mégis a volán mögé ült az ittas férfi

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették az autóst, és kezdeményezik a bíróság elé állítását.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Egy személygépkocsi vezetőjét igazoltatták a rendőrök szombaton 22 óra 10 perckor Baja belterületén. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy az 55 éves sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely valóban pozitív értéket mutatott – írja a police.hu.

A férfit előállították a Bajai Rendőrkapitányságra, hol újabb meglepetés érte az egyenruhásokat: az autóst a bíróság korábban – jogerős határozattal – eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök a sofőr ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában