Galériával

2022.10.03. 10:10

Balotaszállás közelében fogták el az ukrán embercsempészt

A Készenléti Rendőrség halasi munkatársai állítottak meg vasárnap éjjel a Balotaszállás és Öttömös közötti úton egy Volkswagen személyautót, amit egy ukrán férfi vezetett és szíriai állampolgárokat szállított.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A rendőrök éjfél tájban figyeltek fel a cseh rendszámú autóra, amit megállítottak és igazoltatás alá vonták a benne ülőket. Az ukrán sofőrökön kívül hét férfi utazott a járműben, akik mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, igazolni azonban nem tudták magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Az ukrán sofőrt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök, letartóztatását kezdeményezik, mert a gyanú szerint segítséget nyújtott a határsértőknek, hogy tovább jussanak Nyugat-Európába. Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek osztálya embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A szír állampolgárokat a meghallgatásukat követően a hatályos jogszabályok szerint visszaszállították az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában