Frissítve/Videóval/Galériával

2022.09.05. 07:40

Tragédia Kunfehértónál: heten vesztették életüket a vonattal ütköző autóban

A baleset a Kiskunhalasra vezető út melletti síneknél történt hétfő reggel.

Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasra vezető út egyik vasúti átjárójánál történt a baleset

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítés (12:50):

Kunfehértó közelében befejezték a baleseti helyszínelést. Kiskunhalas és Kunfehértó között újraindult a vonatforgalom, már nem kell pótlóbuszra átszállni. Kecskemét és Baja között fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Addig 10-20 perces késésekkel még számolni kell – tájékoztatott a Mávinform.

Az első információk öt áldozatról szóltak, a holttestek kiemelése során derült csak ki, hogy az autó­ban heten voltak, közülük ketten a csomagtartóban. A kocsiban három férfi és négy nő utazott, köztük a fiatal sofőr szülei is.

Frissítés (10:21):

Helyszíni tudósítónk tájékoztatása szerint összesen heten haltak meg a balesetben, beazonosításuk folyamatban van. A vonaton összesen tizenketten utaztak, tíz utas, egy jegykezelő és a vonatvezető, akit a mentők kórházba szállítottak. 

Frissítés (08:39):

Helyszíni információink szerint a tűzoltók megkezdték a holttestek kiemelését az összeroncsolódott autóból, egy mozdonyvezetőt pedig kórházba szállítottak a mentők.

Korábban írtuk:

Két kocsiból álló motorvonattal ütközött egy személyautó a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó határában, a Kiskunhalasra vezető 5412-es út 7-es kilométere közelében – adta hírül a katasztrófavédelem. A műszaki mentést a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre három mentő érkezett. A baleset a közút forgalmát nem érinti.

Fotós: Pozsgai Ákos

A Mávinform közlése szerint a Kecskemétről Bajára 5:10-kor elindult InterRégió vonat (7809) Kunfehértó közelében egy személygépjárművel ütközött. 

A helyszínelés és műszaki mentés végéig Kiskunhalas és Kunfehértó között nem közlekedhetnek a vonatok, pótlóbusz szállítja az utasokat.

A reggeli, kora délelőtti órákban hosszabb menetidőre kell számítani a Kecskemét–Baja között utazóknak. A vonat utasai közül senki nem sérült meg. A baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt.

Helyszíni információink szerint bodzásba tartó munkások vesztették életüket a balesetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában