Kecskemét

2022.09.01. 08:31

Megfenyegette a rabtársát és kényszerítette a terhelő vallomása visszavonására

A Kecskeméti Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett kényszerítés bűntette miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki a büntetés-végrehajtási intézetben megfenyegette és tanúvallomása visszavonására kényszerítette egy rabtársát.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.cm/illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2021. július elején a bv intézet sétaudvarán felszólította az egyik rabtársát, hogy egy másik ügyben tett terhelő tanúvallomását vonja vissza. Miután a rabtárs ezt visszautasította, a vádlott a fürdőben megfenyegette a sértettet, közölve vele, hogy bántódása esik, ha nem engedelmeskedik. A vádlott ezután a megfélemlített rabtárssal levelet íratott, amelyben a tanúként tett vallomását visszavonta, majd a vádlott a levelet eljuttatta a Kecskeméti Járási Ügyészségre.

Két nap múlva a sértett levelet küldött az ügyészségnek, amelyben a nyomozók előtt tett korábbi vallomását fenntartva feltárta az utólag, kényszer hatása alatt történt módosítás körülményeit.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfit büntetőügyben elkövetett kényszerítés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A más ügyben letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában