Büntetett előéletű

2022.09.08. 08:01

Lezárt akta: a szúnyoghálót átvágva, ablakon keresztül jutott be a házba a miklósi férfi

Kunszentmiklóson tevékenykedett a büntetett előéletű férfi, ám a nyomozók elfogták és őrizetbe vették. Ügyében bíróság elé állítást javasolnak.

baon.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói 2022. július 20-án reggel – lopás és kifosztás gyanúja miatt – elfogtak egy 30 éves helyi lakost – közölte a rendőrség.

A férfi 2022. július 14-én kora délután egy kerítésnek támasztott kerékpárról elemelt egy táskát. A 61 éves sértett rövid időre hagyta őrizetlenül az értékeit: beszaladt a házba, ám mire visszatért, a csomagnak lába kelt. A tolvaj a pénzt, iratokat, mobiltelefont rejtő szatyrot lóbálva elkerekezett, és a károsult már csak a hátát látta, mire rádöbbent arra, hogy csúnyán meglopták.

A gyanúsított egy másik bűncselekményt is elkövetett az elfogása előtti napon. Hajnalban beosont egy főutcai ház nyitott kapuján, majd kihasználva azt, hogy az ablakokat éjszakára nem csukták be, elvágta a szúnyoghálót. A résen benyúlva egy alvó lány mellől elemelt egy táskát, majd távozott.

A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján gyorsan beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható – egyébként büntetett előéletű – férfit, akit elfogása után őrizetbe vettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a vizsgálódást befejezték, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában