Kék hírek

2022.09.29. 09:10

Letartóztatásban a rablással és lopással gyanúsított kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 36 éves kecskeméti férfinak, akit rablással és lopással gyanúsítanak.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. augusztus 21-én, délután megismerkedett a román állampolgárságú sértetettel, akivel később már közösen szórakoztak Kecskemét belvárosában. Az este folyamán a férfi megvárta, hogy a sértett hátat fordítson neki, majd egy alkalommal ököllel állon és tarkón ütötte, elvette a mobiltelefonját és a pénztárcáját (a benne lévő 115.000 forint készpénzzel, bankkártyával, és személyi okmányokkal együtt). A bántalmazás következtében a sértett eszméletét vesztette, továbbá 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el – írja a birosag.hu.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a férfit, hogy egy ismeretlen társával együtt 2022. augusztus 29-én, éjjel - a mosdóablakon keresztül – bemászott egy kecskeméti szállodába. A férfi elvitte a recepciós pult fiókjában talált pénztárcát, melyben 100.000 forint készpénz volt.

A rendőrség a férfit elfogatóparancs alapján 2022. szeptember 26-án, Kiskőrösön fogta el.

A bíróság a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában