Bács-Kiskun / Galériával / Frissítve

2022.09.11. 14:26

Ismét kigyulladt a felgyői hulladéklerakó, a lángok több méter magasra csaptak fel

Több száz négyzetméteren égett a hulladék a Csongrád-Csanád megyei felgyői kommunális hulladéklerakóban, ahol a lángok több méter magasra csaptak fel. Vasárnap a helyszínre riasztották a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kunszentmártoni és a kecskeméti tűzoltókat is.

Donka Ferenc

A helyszínre több település tűzoltóit is riasztották.

Fotó: Donka Ferenc

Frissítve (14.50):

Molnár Krisztina főhadnagy, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője közölte, a hulladék több száz négyzetméteren ég Tömörkény határában, a Gátér felé vezető út közelében. A lángok a központ épületeit is veszélyeztetik, de személyi sérülés nem történt.

Korábban írtuk:

A legmagasabb, 5-ös kiemelt esethez riasztották a lánglovagokat. A helyszínre nyolc település tűzoltóit riasztották, a csongrádi, a szegedi, a kisteleki, a szentesi, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kunszentmártoni és a kecskeméti tűzoltókat. Az elsőként kiérkező csongrádi, kisteleki és a kiskunfélegyházi egységek megkezdték a lángok oltását, a többi egység folyamatosan érkezett. A helyszínre tartott a katasztrófavédelem mobil laborja is. A munkálatokban összesen 51 tűzoltó vett részt, az oltást nehezítette az erős szél is. A hulladéklerakóban dolgozók most a közelben lévő munkagépeket mentették. Személyi sérülés nem történt. Utoljára nagyobb tűz július 25-én volt, amikor már 50 kilométerről is látni lehetett a hatalmas füstöt, akkor a lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek, valamint több teherautó is teljesen kiégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában