Vádemelés/Zsana

2022.09.08. 08:10

Hét migránst zsúfolt autójába a litván férfi, bedrogozva menekült a rendőrök elől

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és kábítószer-birtoklás vétsége miatt vádat emelt egy fiatal litván férfival szemben, aki a déli határ közelében hét migráns személyt vett fel egy személyautóba, majd bedrogozva Nyugat-Európa irányába indult velük.

baon.hu

Az embercsempész hét külföldit zsúfolt az autóba

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője elmondta, hogy az elkövetéskor mindössze 18 éves, litván állampolgárságú vádlott 2022. március 3. napján a kora reggeli órákban hét fő, az ország területére illegálisan átlépő külföldi állampolgárt vett fel az általa vezetett személygépkocsiba abból a célból, hogy őket Nyugat-Európa irányába szállítsa.

Az elkövető Zsana belterületén haladt, amikor észrevette a rendőröket. 

Tartva az esetleges rendőri intézkedéstől a gépjárművel megállt és az utasokkal együtt a közeli erdőbe futott. Szökése azonban sikertelen volt, a férfit 20 percen belül elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottal szembeni intézkedés során a rendőrök az autóból 6,88 gramm tömegű amfetamint tartalmazó folyadékot foglaltak le. Megállapították, hogy az elkövető a mintavételt megelőzően amfetamint fogyasztott.  

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában