Programsorozat

2022.09.30. 09:16

Baleset- és bűnmegelőzési feladatokban is megmérkőztek az idősek Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága programsorozatot rendezett a szépkorúaknak az idősek világnapja alkalmából a megyeszékhelyen.

baon.hu

Forrás: police.hu

Az idősek világnapja alkalmából az idei évben ismét megrendezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az „Együtt az idősek biztonságáért és egészségéért” címet viselő tematikus délelőttjét – írja a police.hu. Az eseményt csütörtökön 10 óra és 13 óra között tartották meg a Katona József Könyvtárban. A program a Kecskemét Városi Szociális Közalapítványnak a támogatásával jöhetett létre 75 nyugdíjas részvételével. 

Az idei évben csatlakozott a bűnmegelőzési osztály két munkatársa is, így baleset- és bűnmegelőzési témákban egyaránt összemérhették tudásukat az idősek, mindezt 6-7 fős csapatokban.

A szakemberek beszéltek a vagyonvédelemről, az egységes európai segélyhívórendszerről, az állatvédelemről és sok-sok közlekedést érintő kérdésről. A komoly témákat egy-egy kulturális program színesítette. Az Árpádvárosi Csigabiga Óvoda Cica csoportjának az előadása, majd Fejős Jenő ezüstkoszorús nótaénekes szórakoztatta az időseket.

Az Ölelő Kéz Alapítvány jóvoltából ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatra volt lehetősége a jelenlévőknek.  A délelőtt végén minden résztvevő ajándékot és emléklapot kapott, majd egy közös ebéd elfogyasztása közben átbeszélhették az újonnan szerzett ismereteiket a szépkorúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában