Kalocsa

2022.08.19. 13:30

Újabb értelmetlen rongálás történt az Érsekkertben

A nyári időszakban nem először gyűlik meg a baja a rongálókkal Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft-nek: az önkormányzati cég legutóbb az érsekkerti szabadtéri színpad nézőterén történt vandalizmus miatt kérte a lakosság segítségét, míg most a park játszóterének eszközeiben esett kár. Ismeretlen tettesek vélhetően öngyújtóval égették meg az egyik hinta köteleit, ezzel balesetveszélynek tették ki a gyerekeket.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az összetört nézőtéri székek esetében hamar sikerült megoldást találni, hiszen a vállalat közleménye után néhány nappal önként jelentkeztek azok a kalocsai szülők, akiknek a gyerekeit a térfigyelő kamerák érték tetten az Érsekkertben. Akkor feljelentés helyett megegyeztek az érintettekkel: megtérítették a városnak okozott kárt, ezzel a cég a maga részéről lezártnak tekintette az ügyet. A néhány nappal ezelőtti eset azonban az elenyésző anyagi kár ellenére is súlyosabb, hiszen kisgyerekek testi épségét veszélyeztették az ismeretlen rongálók.

Fotós: Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft

A Vagyonhasznosító közölte: a játszótér egyik hintájának köteleit égette meg valaki, feltehetőleg azzal a szándékkal, hogy meggyengítse a felfüggesztést, ami később egy játszó gyermek alatt elszakadhat. A cég szerint „használhatatlanná és balesetveszélyessé” tették a hintát, ráadásul vétettek az érvényben lévő tűzgyújtási tilalom ellen is. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy a száraz levelek és lehullott apró faágak nem gyulladtak meg a hőségben, ami jelentős tűzkárt okozhatott volna a város üzemeltette Érsekkertben.

Fotós: Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft

A Kalocsai Vagyonhasznosító arra kérte a lakosságot, hogy ha bármilyen információja van a játszótéri elemek megrongálásáról - amiről ezúttal nem készült videófelvétel – mihamarabb jelentkezzen náluk. Jelezték továbbá, hogy a hasonló vandalizmus, illetve a balesetek megelőzése érdekében minden szülő kiemelten figyeljen oda az eszközökre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában