Frissítve / Galériával / Videóval

2022.08.05. 07:05

Tragédia: három ember elhunyt és 11-en megsérültek a bócsai balesetben

Pénteken 2 óra körül az 54-es főút 34-es kilométerénél, Bócsa külterületén, két jármű összeütközött. Úgy tudjuk, hogy az egyik autóban migránsokat szállítottak. A balesetben három ember bennégett az egyik autóban és 11 ember megsérült.

Pozsgai Ákos

Hatalmas baleset Bócsánál, az egyik autó az ütközés miatt azonnal kigyulladt. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (10.48):

A jelenlegi adatok alapján az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. A járőr a helyszínre érve a járműveket már az árokba borulva találta, amelyek a baleset következtében kigyulladtak – közölte a rendőrség.

A Hyundai sofőrjét – egy grúz állampolgárt – a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt migránst szállított.

A határsértők közül ketten a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették, ők bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét fő sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő szintén már életét vesztette. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak.

(09.17):

A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, ismételten zavartalanul haladhat a forgalom – írja a police.hu.

Korábban írtuk:

Horváth Erika rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a helyszínen tájékoztatott a baon.hu-t, hogy egy migránsokat szállító Hyundai személyautót Tázláron akartak ellenőrizni a rendőrök, de nem álltak meg, hanem továbbmentek Fischerbócsa irányába, majd tovább az 54-es főútra, ahol megállás nélkül hajtottak ki és nem adott elsőbbséget a kereszteződéshez érő Mercedesnek, emiatt összeütköztek, kidöntöttek egy villanyoszlopot és egy közlekedési táblát, majd mind a két autó az útmenti árokba sodródott, ahol a Mercedes felborult, a Hyundai pedig azonnal kigyulladt.

Információink szerint a balesetben 2 ember elhunyt és 14 ember megsérült. A 2 elhunyt a migránsokat szállító autóban bennégett.

A helyszínre több mentőautó is érkezett. Fotó: Pozsgai Ákos

Úgy tudjuk, hogy a balesethez Kiskőrösről, Kiskunhalasról és Kecskemétről érkeztek mentők, a sérültek magas száma miatt a mentőautók többször fordultak és szállították őket a kecskeméti és a kiskunhalasi kórházakba. A mentők először a legsúlyosabb sérülteket látták el és szállították őket a kórházba.

Az árokba sodródott a két autó, az egyik azonnal kigyulladt. Fotó: Pozsgai Ákos

A helyszínre a kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók vonultak ki. 

A helyszínre érkezett Csizovszki László, rendőr alezredes, Kiskőrös rendőrkapitánya is. 

Több órán keresztül zajlott a mentés, ahol félpályán rendőri irányítás mellett megindult a forgalom, a helyszínen még a vizsgálat folyik, a gépkocsiban bennégett elhunytakat most emelték ki az járművekből és a folyik a helyszíni szemle. 

A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

További fotók hamarosan!

Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában