Határvédelem

2022.08.09. 10:06

Tizennyolc esetben intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskun megyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 480 határsértőt tartóztattak fel és 305 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

A határvadászok meghatározott helyszínen meghatározott feladatrendszerrel végzik majd a munkájukat

Fotó: MW-archív

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 144 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Budzsak, Dunafalva, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Mélykút, Tataháza, Tompa és Vaskút közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 298 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Ferencszállás, Királyhegyes, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zsombó közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Fertőrákos és Mosonmagyaróvár közigazgatási területén.

Baranya megyében 2 alkalommal összesen 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Mohács és Kölked közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 2, Tatabányán 13, Balassagyarmaton 5, Inárcson 2 esetben összesen 4, Szigetszentmiklóson 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, jordán, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskunban 3, Csongrád-Csanád megyében 10 esetben a rendőrök összesen 305 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 19 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 3, embercsempészés miatt 9 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában